Cafeinevrije koffie kopen

Wilt u graag de smaak van koffie, maar niet het effect van de cafeïne? Dan is cafeïnevrije koffie een perfect alternatief voor u. Cafeïnevrije koffie is niet geheel cafeïnevrij maar de hoeveelheid cafeïne is zo klein dat het nauwelijks effect heeft. Bij cafeïnevrije koffie wordt de cafeïne uit de koffiebonen gehaald voordat deze worden gebrand. Uiteraard moeten hierbij wel de andere smaakstoffen in de koffiebonen blijven zitten. Om de cafeïne te verwijderen wordt een stof gebruikt die de cafeïne aantrekt en op die manier weghaalt.

Waarom cafeïnevrije koffie?

Cafeïnevrije koffie is bij veel mensen erg populair. Sommige mensen denken dat het gezonder is (wat niet het geval is), maar andere mensen voelen zich gewoon niet zo prettig bij het drinken van cafeïne. Hiervoor kunnen zij diverse redenen hebben. Het is bekend dat cafeïne een opwekkend effect heeft met mogelijke bijwerkingen zoals slapeloosheid of rusteloosheid. Dit kan een reden zijn waarom sommige mensen cafeïne liever vermijden, zeker 's avonds. Wanneer je dan toch van een lekkere kop koffie wilt genieten, is cafeïnevrije koffie een uitstekend alternatief. Ook zwangere vrouwen, jongeren of mensen met een bepaalde aandoening hebben soms een voorkeur voor cafeïnevrije koffie.

Soorten cafeïnevrije koffie

Cafeïnevrije koffiesoorten zijn koffiesoorten waar geen cafeïne in zit en waaruit dus geen cafeïne verwijderd hoeft te worden. Op dit moment worden deze koffiesoorten echter nog niet gekweekt. Gelukkig bieden veel koffiebranderijen een cafeïnevrije variant aan van hun koffie of koffiebonen. U heeft in cafeïnevrije koffie dus (bijna) net zo veel keuze als bij koffie met cafeïne. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Illy, Dallmayr, Kimbo of Lavazza. Ook koffiecapsules zijn cafeïne vrij verkrijgbaar. Bekijk onze cafeïnevrije koffie en maak uw keuze.