Koffiebonen kopen

Op het info portaal voor koffiebonen vindt u het meest complete assortiment aan koffiebonen. U bestelt bij ons o.a. koffiebonen van de merken Lavazza, Segafredo, Illy, Dallmayr en nog veel meer. Koffiebonen koffie wordt de laatste jaren steeds populairder en het is ook gewoon heel erg lekker! Behalve koffiebonen verkopen wij natuurlijk ook gemalen koffie en pads voor in uw senseo apparaat.

Wat zijn koffiebonen?

Koffie wordt gemaakt van de zaden in de vrucht van de koffieplant. Nadat de zaadjes gerijpt zijn worden de koffievruchten geplukt en worden de (inmiddels bonen geworden zaadjes) uit de vrucht gehaald, gedroogd en geroosterd. Naarmate de bonen zwaarder geroosterd worden, worden ze donkerder en wordt de koffiesmaak sterker. Hoewel er verschillende soorten koffiebonen zijn (afkomstig van verschillende koffieplanten) zijn er twee soorten bonen het meest bekend en het meest populair: de Arabica koffieboon en de Robusta koffieboon.

Arabica koffiebonen

De Arabica koffieboon vindt zijn herkomst in Ethiopië maar wordt tegenwoordig ook verbouwd in Midden- en Zuid-Amerika. De Arabica koffieboon zorgt voor een zachte en milde aromatische smaak en bevat weinig cafeïne, tussen de 0,8% en 1,3%. De Arabica koffieboon is verantwoordelijk voor 70% van de koffieproductie.

Robusta koffiebonen

De Robusta koffieboon is veel krachtiger, pittiger en bitterder dan de Arabica boon. Robusta's bevatten meer cafeïne en zijn minder populair dan Arabica's. Dit komt door de sterke smaak van de Robusta koffiebonen. Robusta koffiebonen bevatten tevens 2% tot 2,5% cafeïne.

Koffiebonen kopen op Koffiebonen.info

Koffiebonen.info is een aanbieder van verse koffiebonen. Zorg er altijd voor dat uw koffiebonen op de juiste manier gemalen worden; met de juiste apparatuur en een beetje oefening komt dit helemaal goed! Kiest u voor verse koffiebonen, dan heeft u meer invloed op de smaak en krijgt u gegarandeerd een kop koffie van hoge kwaliteit. Is het zelf malen van koffiebonen geen optie voor u? Geen zorgen, u kunt bij koffiebonen.info ook gewoon gemalen koffie bestellen. Net zo lekker!